Houten Vloeren Rotterdam Bewerkingen

roken,logen,whitewashIn onze eigen werkplaats kunnen wij u kennis laten maken met verschillende bewerkingen waarmee u uw houten vloer voor uw woning in Rotterdam nog verder kan verfraaien.

Al deze bewerkingen kunnen wij zelf doen, zodat wij uw houten vloer snel en met expertise verder kunnen bewerken. Ook heeft u bij Fairwood zelf veel invloed op de mate waarin de speicale bewerking wilt laten uitvoeren.

Voorbeelden van de speciale bewerkingen voor houten vloeren zijn:

  • roken van houten vloeren Rotterdam
  • borstelen van houten vloeren Rotterdam
  • whitewash behandelen
  • verouderen; trommelen en kastijden
  • logen van houten vloeren

Houten Vloeren Rotterdam Roken

houten vloeren roken rotterdamEiken houten vloeren kunnen worden gerookt.

Eikenhout bevat immers tannine (looizuur) en wanneer deze stof in aanraking wordt gebracht met amoniak damp kleurt het eiken grijs/bruin.

Hoe langer de amoniakdamp inwerkt op het looizuur in het eiken hoe intenser de bruingrijze kleur gaat worden.

Er wordt daarom gesproken over: 

  • Licht gerookt eiken vloeren
  • Donker gerookt eiken vloeren

De tijd die benodigd is voor licht roken en donker roken is afhankelijk van de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid. Wanneer de lucht warmer en vochtiger is zal het proces van roken sneller gaan dan wanneer de lucht droog en koud is.

Bij het roken van houten vloeren zult u altijd kleurverschillen zien tussen de verschillende planken van de houten vloer. De ene plank bevat immers meer tannine dan de andere plank.

Wanneer u deze kleurverschillen niet in uw houten vloer in Rotterdam wilt hebben kunt u de houten vloer beter kleuren met een speciale beits.

Wel is het zo dat juist bij een natuurlijke reactie zoals bij het roken van de houten vloer de houten vloer natuurlijker oogt dan bij het kleuren met een kleurbeits.

Houten Vloeren Rotterdam Borstelen

Om de houttekening van de planken in de houten vloeren verder te benadrukken kunnen de houten vloeren worden geborsteld.

De metalen borstels borstelen het zachte hout uit de nerftekening weg.

Hierdoor ontstaat meer relief in de plank en daardoor meer tekening in de houtstructuur.

Wanneer we de houten vloeren nu vervolgens gaan kleuren, zal het kleurpigment in de houttekening blijven hangen en zal de structuur verder naar voren komen.

Er zijn echter wel grenzen aan de mate van het borstelen van de houten vloer. Door het borstelen wordt de plank ruwer. Dit betekent dat er meer dagelijks vuil aan de houten vloer kan blijven vastklitten. Kortom de houten vloer zal eerder vuil worden dan een glad geschuurde houten vloer.

Houten Vloeren Rotterdam Whitewash

whitewash afwerking

Houten Vloeren Rotterdam Verouderen

houten vloeren verouderen oud maken

Houten Vloeren Rotterdam Logen

houten vloeren logen