Houten Vloeren Rotterdam Leggen

Mocht u de houten vloer zelf gaan leggen heeft Fairwood legbeschrijvingen en tips over het leggen van houten vloeren voor u beschikbaar.

Fairwood heeft ook een netwerk van parketleggers over heel Nederland. Deze parketleggers zijn weliswaar niet in vaste dienst van Fairwood, maar werken gedurende het hele jaar wel grotendeels voor de klanten van Fairwood. Deze leggers zijn daarom al helemaal ingespeeld op de legmethodes die Faiwood adviseert. Er is vast een parketlegger woonachtig in de regio Rotterdam zodat de parketlegger niet helemaal uit Tiel naar Rotterdam hoeft te komen. 

Houten Vloeren Rotterdam Zwevend

houten vloeren zwevend leggenTegenwoordig is het zwevend leggen van houten vloeren weer helemaal terug.

De reden hiervoor is dat zwevend leggen tegenwoordig wordt gedaan met zogenaamde spanveren aan de wanden van uw woning in Rotterdam.

Hout werkt immers onder invloed van schommelingen in warmte en vocht.

Bij zwevend leggen gaan we ons niet meer verweren tegen deze natuurlijke eigenschap, maar gaan we de werking reguleren. De houten vloer mag werken en de spanveren zorgen dat de houten vloer op spanning blijft staan.De planken mogen wat werken of krimpen.

Vroeger werden houten vloeren zwevend gelegd met kurk langs de wanden. Als de planken van de houten vloer gingen uitzetten ging dit nog redelijk goed. Wanneer de planken echter gingen krimpen kwamen de planken los van de kurkjes en zag u kieren tussen de onderlinge planken.

De spanveren zorgen er echter voor dat de houten vloer als geheel gaat reageren op de schommelingen in warmte en vocht. U ziet daarom geen grote naden tussen de onderlinge planken meer.

Zwevend leggen kan worden gedaan door iedere redelijk handige doe-het-zelver. U kunt daarom veel geld besparen bij het leggen van de houten vloeren. Wel is het aan te raden om een kwalitatief goede onderfolie onder de zwevend gelegde houten vloer te leggen. Dit voor een goede geluidsdemping en vochtbescherming.   

Houten Vloeren Rotterdam Lijmen

lijmen van houten vloerenWanneer houten vloeren in  uw woning in Rotterdam worden gelijmd of verlijmd, dan is er sprake van 2 mogelijkheden:

  • Lijmen en vernagelen op een speciaal gelegde ondervloer
  • Direct verlijmen op de zand-cemente dekvloer

Aangezien er voor het direct verlijmen van de houten vloer minder werkzaamheden en producten nodig zijn zal deze vorm van lijmen van de houten vloeren een lager prijskaartje hebben.Wanneer er immers eerst een ondervloer moet worden gelijmd moeten er feitelijk 2 vloeren worden gelegd.

Wel is het zo dat u bij het verlijmen en vernagelen op een speciaal gelegde ondervloer geen holkinkende plekken in de houten vloer zult hebben.

Bij het direct verlijmen op een zand-cemente ondervloer kan dit wel het geval zijn. Het is namelijk lastig om alle planken over de volle lengte en breedte van de plank tijdens het gehele droogproces van de lijm in de lijm gedrukt te houden.      

Het doel van het vernagelen op een ondervloer is namelijk om de planken in de lijm gedrukt te houden.In uw  zand-cemente dekvloer kan een parketlegger echter niet vernagelen.

U kunt echter wel begrijpen dat bij het direct verlijmen op een zand-cemente dekvloer de dekvloer voldoende glad dient te zijn. Ook moet de zand-cemente ondervloer over voldoende trekkracht te beschikken om de kracht van een werkende houten vloer te weerstaan. Vraag altijd uw aannemer na of dat hij een kwalitatief voldoende dekvloer in uw woning heeft gelegd.  

Vloeren Rotterdam Parketleggers

parketleggers rotterdamFairwood heeft een netwerk van parketleggers die voor Fairwood de houten vloeren leggen.

Vrijwel in iedere regio in Nederland heeft Fairwood leggers, dus zeker ook in Rotterdam en omgeving.

Deze parketleggers zijn niet in vaste dienst van Fairwood, maar wij werken wel constant met deze parketteurs.

U kunt ervoor kiezen om zelfstandig met hen afspraken te maken en u kunt er ook voor kiezen dat Fairwood deze afspraken maakt.

In het laatste geval komt het legwerk ook op de rekening te staan die u van Fairwood krijgt.

Wanneer u rechtstreeks afspraken maakt met de parketlegger hoeft Fairwood daar geen gewin van te hebben en zult u iets goedkoper uit zijn voor het leggen.