Soorten Houten Vloeren Rotterdam

soorten houten vloeren rotterdam Fairwood heeft voor u als klant in Rotterdam een aantal soorten houten vloeren.

Allereerst wordt er onderscheid gemaakt naar de samenstelling van het product.

  • Massieve houten vloeren Rotterdam
  • Lamelparket houten vloeren Rotterdam
  • Bourgogne tapis houten vloeren Rotterdam

Verder worden de houten vloeren Rotterdam van Fairwood onderverdeeld in:

  • Plankenvloeren (houten vloeren waarbij de planken in wildverband worden gelegd)
  • Parket (houten vloeren waarbij de planken in vastpatroon worden gelegd)

Massieve Houten Vloeren Rotterdam

massieve houten vloerenMassieve houten vloeren is bij houten vloeren het meest eerlijke en meest natuurlijke vloerenproduct wat u kunt kopen.

Bij massieve houten vloeren heeft u niet te maken met de verschillen in kwaliteit bij de samenstelling van het product, zoals bij lamelparket. 

 

Als de massieve houten vloer op de juiste manier is gedroogd en de parketlegger en de bewoner zich houden aan de eigenschappen van de betreffende houtsoort zal een massieve houten vloer de langste levensduur hebben. U kunt zo vaak als u maar wenst de kleur van de houten vloer veranderen. Bovendien kunnen massieve houten vloeren prima op vloerverwarming worden gelegd, mits u de schommelingen in temperatuur en vocht niet te extreem laat fluctueren.  

Lamelparket Vloeren Rotterdam

lamelparket rotterdamLamelparket is buitengewoon populair. Bij u in Rotterdam en elders in Nederland.

Wanneer er bij de productie van lamelparket wordt gehouden aan de eigenschappen van hout, kan lamelparket ook een prachtige houten vloer zijn. In sommige situaties zelfs handiger dan massieve houten vloeren. (u kunt bijvoorbeeld brede lamelplanken zwevend leggen in een brede ruimte).

Het gevaar bij lamelparket is echter dat er sprake is van een samengesteld product. Wanneer er maar 1 van deze producten niet op de juiste manier wordt geproduceerd wordt de onderlinge samenhang van lamelparket verstoord. 

De verschillende krimpcoefficienten gaan bij schommelingen van warmte en vocht tegen elkaar vechten en de lamelparket planken kunnen gaan scheuren of los komen van de onderlinge lagen.

Koop daarom alleen goed geproduceeerd lamelparket en laat u zich niet verleiden door de prijs. Er is veel rommel in de markt en goedkoop kan echt duurkoop betekenen.   

Parket Rotterdam

parket rotterdamParket is een zogenaamde patroon houten vloer.

Hiermee wordt bedoeld dat het vooraf bepaalde patroon de belangrijkste vormgever is van de houten vloer.

Bekende patronen van parket zijn;  visgraatparket, hongaarsepuntparket, mozaiekparket, hollandpatroon parket, versaillesparket, strokenparket.

Fairwood heeft zowel parket van massief hout (bourgogne tapis) als van lamelparket (samengesteld parket).Het voordeel van lamelparket parket is dat de legkosten aanzienlijk lager zijn dan bij traditioneel parket. De lamelplanken van parket kunnen immers vaak rechtstreeks worden verlijmd op de cemente-dekvloer. Dit geeft een besparing in tijd en producten.

Parket m.n. visgraatparket wordt tegenwoordig in vele variaties geleverd. Visgraatparket extra brede planken of visgraatparket met noestjes etc.   

Houten Vloeren Rotterdam Planken

plankenlvloeren rotterdamBij plankenvloeren rotterdam wordt niet het accent gelegd bij het patroon in de houten vloer, maar op de houtstructuur.

Elke boom heeft een andere tekening in de houtstructuur. Dit komt omdat elke boom andere weersituaties heeft moeten trotseren, elke boom heeft op een andere plek gestaan.

Plankenvloeren worden gelegd in zogenaamd wildverband.

Wildverband is een mooie manier om te zeggen; geheel willekeurig vanaf de stapel gepakt.

Voor plankenvloeren worden juist de langere planken van de boom gebruikt.  

Breedtes kunnen gaan van extra breed tot smal. Geheel naar uw smaak. Ook komt het voor dat er in plankenvloeren wel 3 verschillende breedtes worden gebruikt.